BBQ kip op bierblik
Omschrijving

Dit recept kunt u alleen klaarmaken in een barbecue die gesloten kan worden. Een Weber bijvoorbeeld of een Big Green Egg. Gebruik anders een oven. Zorg dat de barbecue goed heet is. Open het blik bier en giet (of drink) er de helft uit. Schuif de kip over het bierblik en zet deze met de poten naar beneden op het barbecuerooster. Let erop dat het geheel goed stevig blijft staan. Gaar de kip in ongeveer anderhalf uur tot de kerntemperatuur 90 °C is. Dat kunt u meten met een kernthermometer. Deze verkopen wij ook. Verwijder het bierblik. Let er wel op dat de inhoud zeer heet is! Snijd de kip in stukken en serveer.

Bereidingsadvies: Zorg dat de barbecue goed heet is. Open het blik bier en giet (of drink) er de helft uit. Schuif de kip over het bierblik en zet deze met de poten naar beneden op het barbecuerooster. Let erop dat het geheel goed stevig blijft staan. Gaar de kip in ongeveer anderhalf uur tot de kerntemperatuur 90 °C is. Dat kunt u meten met een kerntemperatuurmeter. Deze verkopen wij ook. Verwijder het bierblik. Let er daarbij wel op dat de inhoud zeer heet is. Snijd de kip in stukken en serveer

Ingrediënten: kip

BBQ kip op bierblik

Een populaire barbecueklassieker

€ 1,09
100 gram
€ 10,90 per Kilo
BBQ kip op bierblik is momenteel niet beschikbaar in onze webshop.